Kater voor Feyenoord in Tilburg

7 October 2018, 17:01 uur

Feyenoord gaat met een kater de komende interlandperiode in. De Rotterdamse ploeg speelde in Tilburg een moeizame wedstrijd tegen Willem II. Dankzij ingrijpen van de VAR leken de bezoekers er toch met de winst vandoor te gaan. Het doelpunt van Steven Berghuis uit een strafschop in de 73e minuut bleek echter niet voldoende voor drie punten. Fran Sol zorgde vijf minuten voor tijd met zijn zevende competitiegoal voor de terechte eindstand: 1-1.

Feyenoord pakte uit de laatste zeven competitieduels zeventien punten. Willem II wacht alweer vijf duels op de derde zege in de eredivisie. Die reeks leverde slechts drie punten op.

Feyenoord, met aanvaller Nicolai Jørgensen eindelijk in het basisteam, begon in een te laag tempo. Mede daardoor konden de bezoekers geen grote kansen afdwingen. De sterke doelman Timon Wellenreuther moest alleen ingrijpen bij een afstandsschot van Berghuis.

Willem II was voor de rust evenmin dicht bij de openingstreffer, maar van de thuisploeg ging wel wat meer dreiging uit. Dat kwam mede door het bij vlagen roekeloze uitverdedigen van doelman Kenneth Vermeer. Hij toonde na een half uur echter ook zijn kwaliteiten. Een scherpe kopbal van Sol keerde de ex-Ajacied in de korte hoek bekwaam.

Ook na de pauze kon Feyenoord niet domineren. Het Rotterdamse spel berustte te veel op toeval. Na een uur ontsnapte vleugelverdediger Tyrell Malacia aan zijn tweede gele kaart toen hij met geheven been doorging op Willem II-aanvaller Donis Avdijaj. Kort daarna had Berghuis de 0-1 op zijn schoen. Wellenreuther redde fraai met een uitgestoken been.

Met dank aan de VAR kwam het ploeterende Feyenoord alsnog op voorsprong. De videoscheids wees de arbiter van dienst Kevin Blom op een overtreding van Thomas Meissner op Jan-Arie van der Heijden. Het vergrijp was vrijwel iedereen in het stadion ontgaan, maar de VAR niet. Berghuis benutte de strafschop, maar Sol voorkwam daarna een onverdiende nederlaag voor Willem II, met dank aan de stuntelende Malacia.