Liefhebbers van eten kunnen zondag in en rondom de Markthal prima vertoeven. Het is dan World Food Day Rotterdam. Bezoekers kunnen zien hoe voedsel in een kas wordt geteeld, diverse producten kunnen geproefd worden en er is een workshop tijdens de aardappeloogstdag. Diverse voedselbedrijven uit de stad organiseren excursies.

World Food Day Rotterdam wil Rotterdammers en mensen uit de regio bewust maken van alles wat er rondom voedsel in de regio van Rotterdam gebeurt. ‘’We laten zien dat veel voedsel dichtbij wordt geproduceerd (lokaal), er veel innovatieve en kennisintensieve bedrijven zijn gevestigd (tech), voedsel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en omgeving (gezond), hoe voedsel wordt vervoerd en opgeslagen (handel) en hoe aantrekkelijk de voedselsector is om een opleiding en baan in te vinden (brein).’’ aldus de organisator.

Voor jong en oud is er zondag wat te beleven. Bezoekers kunnen eten printen, smaakonderzoeken doen, bewegen op een shakefiets, diverse producten proeven en nog veel meer. Het evenement start om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email