Kevin Dercks heeft Specsavers niet nodig

1 December 2018, 18:55 uur

Scheidsrechter Thijs heeft zich zaterdag op Houtrust in Den Haag de ergernis op de hals gehaald van Scheveningen door geen afscheid te kunnen nemen van de eerste helft en in de ogen van de vissers net zo lang door te laten spelen totdat er ten bate van Excelsior Maassluis een doelpunt viel. Op weg naar de kleedkamer werden hem symbolisch allerlei brillen aangereikt en ook tips: ‘was nou maar naar Specsavers gegaan.’

Zelfs op de website was het slechte gevoel dat Scheveningen aan dit doelpunt had overgehouden al te lezen toen scheidsrechter Thijs nog onder de douche stond. ‘’Een treffer die gezien het tijdstip en het verloop van de blessuretijd nooit meer toegekend had mogen worden.’’

Die zin, waarin nijd en teleurstelling samen vielen, zou natuurlijk nooit geschreven zijn als Scheveningen de sterren van de hemel zou hebben gespeeld, maar dat was niet het geval. Wat wel waar is: na rust was Scheveningen beter dan Excelsior Maassluis. Maar daar koop je niet viel voor als doelpunten uitblijven en alleen de lat wordt geraakt. En ook na rust kon scheidsrechter Thijs geen goed doen op de historische grond van Houtrust, want hij zag in de ogen van de Scheveningen ook nog een strafschop door de vingers.

Kevin Dercks van Excelsior Maassluis had er allemaal geen boodschap aan. Hij was de productiesolist, vierde zijn doelpunt met een stralend gezicht en liet het klokkijken in die extra tij voor rust aan anderen over, net als de discussie erna. Hij had voor het maken van zijn goal geen bril nodig gehad. En die opgelopen gele kaart lapte hij aan zijn laars.

Opstelling Scheveningen: Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Esin Gula (41. Sergi Roeleveld), Leroy Resodihardjo (74. Levi Schwiebbe), Tim Peters, Mehmet Aldogan, Joël Donald (46. Brandon Robinson), Barry Rog.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Stephan Kruithof,  Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (88. Walter Bennett) , Kevin Dercks (46. Niels Redert), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Redouan Omar Ouali (62. Assad El Harti), Milan van Ewijk.

Barendrecht

Het door schorsingen en blessures gehavende Barendrecht hield zaterdag in en tegen Katwijk lang stand. De ploeg van oefenmeester Jan Zoutman kwam in de eerste helft alleen door Sanchez Angulo tot scoren. Barendrecht was de onderliggende partij, maar probeerde het wel zonder dat dit voor de ploeg van trainer Albert van der Dussen echt kansen opleverde.
In de tweede helft maakte Katwijk het verschil. Marciano Mengerink verdubbelde de voorsprong naar 2-0 en in het laatste kwartier liep de ploeg uit het vissersdorp door de twee eerdere doelpuntenmakers uit naar 4-0. Barendrechter Jeffrey Aarts kreeg geel.