Twee kinderen raakten maandag gewond bij de huldiging van Feyenoord gewond door de vonken van fakkels in het stadion. De man die het vuurwerk afstak is aangehouden. Politie, KNVB en UEFA vinden dat het afsteken van vuurwerk op tribunes moet stoppen.

Bij de huldiging werden dertien mensen aangehouden. Elf daarvan voor het meesmokkelen of afsteken van vuurwerk. De meesten kregen een boete van 250 euro. Eén man zit nog vast op verdenking van zware mishandeling. Een meisje kwam er vanaf met wat verschroeid haar en verbrande kleding. Een 10-jarig jongetje, die spetters op zijn hoofd, arm en voet kreeg, moest naar het ziekenhuis en zit nu met zijn arm in het verband.

De jongen zat met zijn vader, moeder en zusje te genieten van de huldiging van zijn favoriete ploeg toen een man achter hem twee fakkels afstak. Vrij snel daarna voelde de jongen de spetters van de fakkel prikken op zijn hoofd, voet en arm. Hij rende gelijk weg en heeft daarmee zelf erger letsel voorkomen. Niet alleen heeft het mannetje verwondingen ook het Feyenoord-tenuetje is door de gloeiend hete spetters helemaal kapot.

Bij de bekerwedstrijd zelf was er ook veel vuurwerk. Door rookfakkels vanaf de AZ tribune moest het spel zelfs even stil gelegd worden. Voor de aftrap was ook in het vak met Feyenoord-aanhangers zwaar vuurwerk afgestoken. Het zorgde voor dikke, zwarte rookwolken in het stadion. Rondom deze wedstrijd werden 37 aanhoudingen verricht voor onder andere vuurwerkbezit. Zowel aan AZ als Feyenoord zijde.

Cijfers laten zien dat het aantal incidenten met vuurwerk, zowel binnen als buiten het stadion het afgelopen seizoen is toegenomen. Het aantal vuurwerkincidenten binnen de Nederlandse stadions nam vorig seizoen met bijna 24 procent toe, van 140 naar 173.

Print Friendly, PDF & Email