De politie heeft zes actievoerders gearresteerd tijdens hun actie bij de kolenoverslag EMO in de Rotterdamse haven. Enkele tientallen leden van de actieclub Wij Stoppen Steenkool bezetten de overslag. Ze voorkwamen naar eigen zeggen dat schepen werden geladen.

Het bedrijf EMO kreeg volgens de actievoerders onlangs zonder ingrijpen van de gemeente Rotterdam eenzijdig een 25-jarige contractverlenging, tot 2043. De deelnemers aan het protest vinden dat het tijd wordt om de ‘macht van de fossiele industrie’ in de haven te breken. Zij gaven aan niet weg te gaan totdat het vernieuwde contract van de EMO openbaar gemaakt en vernietigd is.

De politie heeft een aantal uren na het begin van de actie ingegrepen, omdat de activisten zich onbevoegd op het terrein bevonden. Sommigen zaten vastgeketend. Zij zijn losgemaakt en meegenomen naar het bureau.

De actievoerders zeggen dat er nog een aantal van hen op het terrein is. Een van de actievoerders is bewusteloos weggedragen, aldus een woordvoerder van de club.

Print Friendly, PDF & Email