Koolwijk schiet Excelsior naar winst

25 November 2018, 16:24 uur

Na drie zware nederlagen op rij heeft Excelsior in de eredivisie weer eens gewonnen. De Rotterdamse ploeg zegevierde met 2-1 bij FC Emmen. Het redelijk evenwichtige duel leek in 1-1 te eindigen, maar in de voorlaatste minuut sloeg Ryan Koolwijk namens de bezoekers alsnog toe. Daarmee vierde de aanvoerder meteen zijn nieuwe contract tot medio 2021 dat hij zaterdag ondertekende.

De eerste helft verliep zonder veel doelgevaar. Namens Excelsior kreeg Ali Messaoud de eerste kans. Zijn diagonale boogbal was net niet zuiver genoeg. Vijf minuten voor de rust speelde Anco Jansen van Emmen zich goed vrij. Zijn schot verdween over de lat.

Kort na de pauze opende Jansen alsnog de score met een kopbal uit een voorzet van Caner Cavlan. In de zestigste minuut maakte Messaoud gelijk met een vallende kopstoot uit een fraaie pass van Jurgen Mattheij.

FC Emmen drong daarna even stevig aan, maar kon niet opnieuw op voorsprong komen. Met Mounir El Hamdaoui als invaller begon Excelsior aan een sterke eindfase, die door een doeltreffend schot van Koolwijk werd bekroond.