Kopzorgen (104): Bewinvoerder

4 November 2018, 08:10 uur
Geld & Recht
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected]. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Waar ik mee zit, is dat ik zelden iets hoor van mijn bewindvoerder. Ik ben 43 jaar inmiddels, en kan gewoon mijn eigen zaken regelen. Ik wil van deze bewindvoerder af, maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb al jaren een rechtsbijstandsverzekering en wil procederen. Maar daarvan zegt men mij dat ik me erbij moet neerleggen. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Antwoord:

Als de bestaande bewindvoerder én u vinden dat u zelf de goederen en/of het vermogen op verantwoorde wijze kan besturen, dan is de procedure bij de rechter vrij eenvoudig.

Anders wordt het wanneer de bewindvoerder het niet met u eens is. Dan zal uzelf bij de rechter moeten aantonen dat u in staat bent tot fatsoenlijk beheer van uw vermogen en/of inkosten. Als u de juiste module hebt van een rechtsbijstandsverzekering, kan men u hierin bijstaan.

In uw situatie is het dus van groot belang dat u toch eerst met uw bewindvoerder tot overeenstemming komt over beëindiging van het bewind.