Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag: 

Ik heb in 2017 een VGZ Rotterdampakket in mijn ziektekostenverzekering. Ik kreeg daardoor 10 euro per maand korting van de gemeente. Ik heb begrepen dat die volgend jaar vervalt. Waarom eigenlijk? 

Antwoord:

Het dagelijks gemeentebestuur heeft dat besloten. Het college kiest ervoor de financiële ondersteuning voortaan alleen te geven aan Rotterdammers die door een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten hebben. Het gaat om mensen die in 2017 de Tegemoetkoming Meerkosten Zorg (TMZ) ontvangen. 

He eigen risico in het VGZ-pakket was maximaal 50 euro per persoon en u kreeg 10 procent korting op de basisverzekering. Daarnaast waren er veel vergoedingen voor de goedkope aanvullende verzekering voor brillen, tandarts en fysiotherapie. U moest wel een inkomen hebben tot maximaal 130 procent van het minimumloon.

Voor TMZ krijgt u over 2017 €275. Over 2018 kunt u weer een aanvraag indienen. Vraag ook verdere informatie aan VGZ (tel. 0800 401 01 05) en/of kijk op de site van de gemeente Rotterdam. Overigens hebben vele gemeenten in de buurt van Rotterdam dergelijke tegemoetkomingen voor minima.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!