Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

0nze zoon had een bedrijf, doch is al persoonlijk enkele jaren terug failliet verklaard. Het deurwaarderskantoor van de lease-automaatschappij blijft hem echter nog steeds achtervolgen voor een openstaand bedrag, inclusief rente, van circa € 17.000. Hij zit echter financieel aan de grond, dus kan niet betalen. 0nze zoon verblijft al vele jaren in Azië, is gescheiden en wil terugkomen naar Nederland, waar wij hem zolang willen opvangen. Hij kan geen baan in Nederland aannemen, omdat de deurwaarder betaling wenst, die hij niet kan nakomen. Is die vordering na al die jaren niet verjaard?

Antwoord:

Financiële vorderingen verjaren inderdaad na vijf jaar als zij niet opnieuw worden gesteld. Dat laatste lijkt ons in het geval van de schuldeiser van de leaseauto van uw zoon wel het geval. Het is dus niet zo gemakkelijk om van actieve schuldeisers af te komen. De enige manier voor uw zoon zou misschien kunnen zijn om schuldsanering aan te vragen zodra hij zich weer in Nederland heeft gevestigd. En uiteraard proberen toch weer zo snel mogelijk een baan in Nederland vinden.

 

Print Friendly, PDF & Email