Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Toen mijn man jaren terug aan een hartstilstand overleed, hadden we al een testament op de langstlevende. Onze twee kinderen hebben toen afstand gedaan van hun erfrecht. Met hen heb ik nauwelijks meer contact. Nu hoorde ik dat zij vinden dat ik dement ben geworden. Ze zijn gek en ik wil ze nu zeker nooit meer zien. Ze willen nu ook ineens geld hebben. Ik zit met mijn handen in het haar. Wat moet ik doen?

Antwoord:

Het is eigenlijk heel eenvoudig in uw situatie: u schrijft al dat u een testament hebt (of had?). Daarin kunt u uw wensen kenbaar maken over wat er met uw nalatenschap op het moment van uw overlijden moet gebeuren. Uw kinderen kunnen dan ook alleen maar een beroep doen op hun legitieme portie.

Willen ze u via een ingewikkelde procedure dement laten verklaren, dan komen ze nog van een koude kermis thuis. Gezien de inhoud van uw brief denken wij dat daarvan nog geen sprake is.

Blijf voor de rest gezellig en ontspannen in het leven staan en maak van lieverlee al uw vermogen zelf op!

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!