Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Mijn zoon is de afgelopen drie jaar één dag per week naar school gegaan en heeft vier dagen gewerkt. Hij had telkens een contract voor 32 uur dat liep van september tot september. Nu is de school in juni afgelopen en biedt de baas een nul-urencontract aan. Kan dit zomaar eenzijdig? En is het normaal dat hij zijn loon twee weken later kreeg?

Antwoord:

Lastig om uw vraag te beantwoorden. want wij kennen zijn contract niet. Waarschijnlijk was dat voor bepaalde tijd en dan kan een werkgever het inderdaad eenzijdig opzeggen voordat het contract afloopt. In zo’n contract staat ook wanneer het loon moet worden uitbetaald. Meestal gebeurt dat eenmaal per maand op een vast tijdstip. Bij onbepaalde contracten (dus gewoon in vaste dienst) kan het zijn over de maand daarvoor en rekening houdend met het aantal gewerkte uren.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter