De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis, die geld inzamelt voor de verbetering van de patiëntenzorg en het realiseren van een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers, heeft van de Kotug-family een symbolische cheque ter waarde van € 14.700,- overhandigd gekregen.

Het bedrag was opgehaald door twee hardloopteams, die de marathon van Rotterdam hebben volbracht. De teams waren gesponsord door familie, vrienden en bedrijven uit de regio. De Kooren Foundation heeft het bedrag aangevuld met € 6.475,- zodat de volledige behandelkamer in Franciscus Vlietland tot stand kan komen.

De donatie wordt besteed aan de verbouwing van de Acute Behandelkamer voor kinderen in Franciscus Vlietland. Hier wordt spoedzorg verleend aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Met behulp van muurprojecties worden kinderen afgeleid tijdens een behandeling, waardoor zij minder stress en pijn ervaren. Dit betekent ook dat er minder pijnstilling toegediend hoeft te worden.

De verzamelde sponsorgelden worden gebruikt voor investeringen in het ziekenhuis die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Print Friendly, PDF & Email