De wijk Charlois verandert begin juni in een podium voor zo’n 140 kunstenaars en lokaal talent. Bezoekers van Charlois Speciaal kunnen de atelierroute volgen, exposities en lezingen bezoeken of genieten van een muzikaal programma.

Charlois is een echte volkswijk. Bijzonder aan de wijk zijn de vele ateliers en kunstenaarscomplexen. In Charlois wonen en werken nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Veelal onopgemerkt en achter gesloten deuren, maar die deuren gaan tijdens twee weekenden (2 en 3, en 9 en 10 juni) open. Bezoekers kunnen via verschillende routes langs bijzondere locaties worden geleid, zoals het havengebied, de oude dorpskern, een Japanse stiltetuin, het Quarantaineterrein, kerken, en wederopbouwwijken.

Tijdens deze dertiende editie van het kunstfestival staan vijf thema’s centraal: honden, tuinieren, eten en drinken, tattoos en textiel. Aan kunstenaars is de opdracht gegeven vanuit deze thema’s samen met de bewoners projecten te ontwikkelen. Doel is om bewoners met verschillende culturen (meer dan 150 nationaliteiten), denkbeelden en geloven samen te brengen. De organisatie wil dat daardoor de saamhorigheid en levendigheid in het gebied groeit.

De entree voor het festival is gratis, aan sommige workshops zijn kosten verbonden. Voor meer informatie en alle tijden, zie: www.charloisspeciaal.nl

Print Friendly, PDF & Email