Kuyt verslaat Van Nistelrooij

25 August 2018, 19:12 uur

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de Supercup gewonnen. Het team van trainer Dirk Kuyt versloeg in Eindhoven de leeftijdgenoten van PSV met 2-3 en won zo de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

De toeschouwers op De Herdgang zagen een ware thriller tussen de landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. Met name in de tweede helft ontstond een heerlijk voetbalgevecht tussen beide teams, dat kort voor tijd in Rotterdams voordeel werd beslist.

Na een gelijk opgaande eerste helft ging Feyenoord Onder 19 op de valreep met een voorsprong de rust in. Dat was te danken aan een schitterende goal van Orkun Kökcü, die na een snel genomen vrije trap van Achraf El Bouchataoui ineens uithaalde en de verre kruising vond.

PSV, gecoacht door voormalig topspits Ruud van Nistelrooy, gaf zich niet gewonnen en kwam na een uur spelen verdiend op gelijke hoogte. Ook dat doelpunt was van grote schoonheid. Mohamed Ihattaran schoot de bal van buiten het strafschopgebied via de onderkant van de lat binnen en liet daarmee Feyenoord-keeper Joey Koorevaar kansloos.

De gelijkmaker betekende het startschot van een bloedstollend laatste half uur, waarin beide teams vol voor de winst gingen. Daarvoor leek Feyenoord Onder 19 al snel weer de beste papieren te hebben dankzij een treffer van Lutsharel Geertruida, die raak schoot na een individuele actie van de watervlugge Crysensio Summerville. Niets was minder waar, want de thuisploeg kwam opnieuw terug dankzij Yorbe Vertessen.

Door de 2-2 van de PSV-spits leek het duel af te stevenen op strafschoppen, maar Naoufal Bannis dacht daar anders over. Op aangeven van Splinter de Mooij gleed hij als een echte spits de bal tegendraads achter keeper Kyan van Dorp en zorgde daarmee opnieuw voor Rotterdamse ontlading in Eindhoven.

Een derde Rotterdamse voorsprong was PSV te machtig, waarmee de winst van de Supercup een feit was voor Feyenoord Onder 19. Een heerlijke start dus van het seizoen voor de spelers en staf onder leiding van Dirk Kuyt, die in de feestvreugde na afloop door de Feyenoord-talenten werd getrakteerd op een flinke douche.