Scholieren van basisschool Park 16hoven leren op het schoolplein hoe ze later hun elektrische auto kunnen opladen. ”Met een laadpaal maken de kinderen alvast kennis met een stukje duurzame toekomst”, aldus de gemeente Rotterdam.

De overgang naar duurzame mobiliteit gaat hard en het aantal gebruikers van elektrische auto’s neemt toe. De kans is groot dat kinderen van nu later nooit op fossiele brandstoffen zullen rijden. Daarom leren basisschoolleerlingen in Rotterdam en Amsterdam op het schoolplein hoe ze later hun elektrische auto kunnen opladen. Op het schoolplein van basisschool Park 16hoven staat een op maat gemaakte laadpaal van EVBox.

”Kleuters van nu, zijn de burgers van de toekomst. Als we dit beseffen, zullen we de kinderen in het basisonderwijs in een vroeg stadium moeten meenemen in het begrip duurzaamheid. Als school is het belangrijk kinderen te leren dat zij invloed hebben op hun omgeving en hoe kwetsbaar die omgeving is. Zorgdragen voor anderen en je leefomgeving is daarin de key. Spelenderwijs kennismaken met duurzame energie maakt daar deel van uit. Vanuit de belevingswereld van kinderen, kinderen bewust maken”, aldus Paul Burghouwt, directeur Park 16hoven.

De laadpalen worden aangeboden door fabrikant EVBox. Het bedrijf heeft een aantal publieke laadpalen, zoals die door die heel Nederland te zien zijn, speciaal aangepast. In verband met de veiligheid is de laadpaal van binnen gestript en kindvriendelijk gemaakt.

Kristof Vereenooghe, ceo van EVBox: ”Het is geweldig om te zien dat deze basisscholen hun leerlingen al voorbereiden op een duurzame toekomst. Duurzaam leven zou hét thema van onze tijd moeten zijn, we kunnen simpelweg niet doorgaan zoals we nu doen. Voor veel volwassenen is het nog wennen aan elektrisch vervoer, maar voor kinderen hoeft dat niet zo te zijn. Het zou mooi zijn als ze later juist met verbazing terugkijken op de tijd dat we nog van fossiele brandstof gebruik maakten.”

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Gemeente Rotterdam