De Nederlandse Spoorwegen zijn gestart met de laatste testfase van het achteraf betalen via de OV-chipkaart. Daarvoor zoekt de spoorvervoerder nog honderden testreizigers.
In tegenstelling tot eerdere testreizigers, hoeven zij aldus OV Pro niet langer een NS-abonnement te hebben om zich aan te kunnen melden. Naar verwachting zal NS Flex definitief worden gelanceerd na de zomer.
Met NS Flex kunnen reizigers gewoon op hun OV-chipkaart reizen, maar voor die ritten hoeven ze pas achteraf te betalen met een factuur. Tot nog toe werden mogelijke testreizigers door de vervoerder zelf uitgenodigd om deel te nemen, maar nu kan iedere geïnteresseerde zich aanmelden. Het aantal gebruikers moet groeien naar ongeveer 1000 deelnemers.

Momenteel wordt het door bepaalde reizigers als een hindernis ervaren dat ze altijd voldoende saldo op hun OV-chipkaart moeten hebben staan. Dit probleem pakt NS op deze manier aan, omdat saldo laden op de OV-chipkaart niet langer nodig is.
Reizigers hebben via Mijn NS inzicht in de gemaakte kosten en ontvangen één keer per maand een factuur, die betaald wordt met een automatische incasso. Tevens geeft dit gebruikers de mogelijkheid om simpel van klasse te wisselen.

De testreizigers wordt ook gevraagd naar tips en suggesties, die NS gebruikt om NS Flex verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Print Friendly, PDF & Email