De politie heeft rondom de Laleli-moskee in Charlois een parkeerverbod ingesteld in verband met de demonstratie van de anti-islam-beweging Pegia tegen de ramadan en het ritueel slachten van schapen. Zelf willen ze vanavond tijdens een provocerende BBQ een varken braden. Dierenvrienden vinden dit in elk geval al niet rijmen.

De Pegida-BBQ in Rotterdam is groot nieuws, tot in Turkije toe, omdat de havenstad de enige gemeente is die de demonstratie van Pegida heeft goedgekeurd. In Utrecht, Den Haag en Gouda moest de organisatie met hun acties uitwijken naar ‘ongevaarlijke gebieden’. Omdat het daar om die reden nu niet doorgaat (oninteressant), is Rotterdam vanavond het speerpunt van Pegida, dat als beweging een fel tegenstander is van de islamisering van Nederland.

Het is zodoende al enige uren onrustig op Charlois. Bij de Laleli-moskee hangt niet alleen de Nederlandse vlag, maar toch ook de Turkse. ”Ik snap niet waarom de Turkse vlag er hangt”, zegt Dagblad-010 stadswacht Hans Viergever. ”Mensen die zich irriteren aan Pegida, en dat is zéér terecht want deze actie is vals, provocerend en nergens voor nodig, zouden juist moeten laten zien hoe Nederlands zij zijn. Nu gooien ze olie op het vuur. En misschien zelfs goed bedoeld, maar dan is opnieuw het bewijs geleverd dat de integratie is mislukt.”


De gemoederen lopen op rond de moskee.


De vlaggen. Toch ook de Turkse . . . . 

 

Print Friendly, PDF & Email