Dagblad010 | Bezoekers: afscheid Peter R. de Vries indrukwekkend
mainImage

Bezoekers: afscheid Peter R. de Vries indrukwekkend

21 juli 2021, 12:54 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

"Het is mooi. Waardig." Dat zegt een belangstellende die woensdagochtend als een van de eersten afscheid heeft genomen van de doodgeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Veel mensen komen huilend naar buiten, sommigen houden elkaar vast. Volgens een bezoeker leggen sommige mensen bloemen neer bij de witte kist, met daarop rode rozen, en soms ook kaarten. De kist is omgeven met bloemen, van onder anderen de familie van Tanja Groen, RTL Boulevard, de familie van Nicky Verstappen en het advocatenkantoor van de zoon van De Vries, Royce, aldus bezoekers. "Die kist, die rozen. Al die foto’s en een portret van hem. Echt heel erg indrukwekkend", zegt een van hen.

"Mijn vader was een enorme fan van hem. Die zei: we moeten hier heen. Ik hoopte nog zo dat hij het zou overleven", vertelt een andere bezoeker. "Maar toen kwam de mokerslag." Volgens de bezoeker zette De Vries zich ontzettend in voor anderen. "Ik kende hem niet persoonlijk, maar zo voelt het wel."

Een moeder en haar dochter geven aan dankbaar te zijn dat ze afscheid konden nemen van de overleden misdaadjournalist. "Het was erg indrukwekkend", aldus de huilende moeder. "Het doet pijn aan mijn hart dit", zegt een andere vrouw die het theater uitkomt. "Ik vind het zo erg dat iemand zo aan zijn einde komt, het is echt abnormaal. Het was zo’n lieve man die voor iedereen, maar dan ook echt iedereen klaarstond. Dus ja, dit doet me heel erg veel pijn."

Volgens een andere bezoeker is dit het minimale dat ze terug kunnen doen na alles wat De Vries heeft gedaan. "Want hij heeft zoveel voor Nederland betekend, hij heeft zich voor zoveel zaken ingezet."

"Het was heel emotioneel", vertelt een andere bezoeker. "Dat deze man zo aan zijn einde komt, ik heb er geen woorden voor. Hij heeft zoveel voor ons allemaal betekend." Een andere bezoeker vertelt dat ze veel ongeloof voelt. "Het is niet onder woorden te brengen." Het was fijn om hier afscheid te kunnen nemen, vertelt ze. "Maar het is jammer dat het nodig is."


Door: ANP | Foto: ANP