mainImage

Bruls: winkels moeten aantonen dat product eerder is besteld

2 februari 2021, 20:43 uur
Landelijk

Winkels moeten straks kunnen aantonen dat klanten die iets komen ophalen hun producten minimaal vier uur van tevoren hebben besteld. De autoriteiten zullen daar niet constant op toezien maar winkels moeten dat wel kunnen bewijzen als daar om wordt gevraagd, legde de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls uit in de talkshow M.

Bruls, die voorzitter is van het Veiligheidsberaad waarin de 25 veiligheidsregio's zijn vertegenwoordigd, zei dat de burgemeesters voorstander zijn van deze zogenoemde click en collect-regeling. Hij zei daar "vorige week" pas voor het eerst van te hebben gehoord.

De Nijmeegse burgemeester wil bekijken hoe de regeling precies in de praktijk uitpakt. Het zal volgens hem anders zijn dan toen vorig jaar alleen met een reservering in een restaurant gegeten mocht worden, omdat die reservering volgens hem vaak pas bij de deur werd gemaakt.

Als vanaf 10 februari, wanneer de regeling ingaat, drie mensen voor een winkel staan te wachten om producten op te halen, zal die volgens Bruls gesloten worden.


Door: ANP | Foto: ANP