Informateurs wachten nog even met doorpraten over migratie

17 April 2024, 17:12 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De informateurs brengen migratie ook donderdag niet ter tafel, omdat de onderhandelende partijen tijd nodig zouden hebben. Zo kunnen partijen informeren of bepaalde maatregelen mogelijk zijn en ook "überhaupt effect kunnen hebben", zegt informateur Richard van Zwol. "En de gesprekken vinden natuurlijk niet alleen plaats aan de vergadertafel", voegt hij daar aan toe, wat wijst op mogelijke gesprekken hierover achter de schermen.

PVV-leider Geert Wilders is maandag geërgerd weggelopen van de onderhandelingen, toen het over asiel en migratie ging. Dilan Yeşilgöz van de VVD maakte aan tafel bij de talkshow BEAU haar onvrede hierover duidelijk. Volgens haar lag er een "stevig pakket" voor en bewogen de partijen richting consensus. De voorman van de PVV zei woensdag juist dat er "nog geen begin van overeenstemming" is bereikt over asiel. Het onderwerp ligt hem "nog net zo zwaar op de maag" als maandag.

Woensdag gingen de gesprekken over goed bestuur en volkshuisvesting. Ook donderdag komt het thema migratie en asiel niet ter tafel. Dan gaan de partijen eerst onderhandelen over veiligheid en vervolgens over energie en klimaat.


Door: ANP