mainImage

KOZP stuurt sinterklaaspakketten naar scholen Staphorst

5 december 2022, 11:24 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Basisscholen in en om Staphorst krijgen maandag ruim 250 sinterklaaspakketten voor een inclusieve pakjesavond. Initiatiefnemers Stichting Nederland Wordt Beter, Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en het platform Feest Voor Alle Kinderen willen hiermee de scholen aanmoedigen het sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet te vieren.

Dit doen ze na de gebeurtenissen op 19 november, toen activisten van KOZP en waarnemers van Amnesty International werden belaagd toen ze op weg waren naar een demonstratie tijdens de sinterklaasintocht in Staphorst. Relschoppers bekogelden ze met eieren, trokken spullen uit wagens en auto's van de betogers werden heen en weer geschud en vernield. Ook waren er blokkades opgeworpen als reactie op het geplande protest tegen Zwarte Piet, dat vanwege de ongeregeldheden werd verboden.

In de sinterklaaspakketten zitten onder meer slingers, cadeaupapier en een zelfontworpen sinterklaasspel. Ook worden de scholen verwezen naar het platform Feest Voor Alle Kinderen waar ze meer informatie kunnen vinden over de viering van een inclusief sinterklaasfeest, zoals het lespakket 'De geschiedenis van sint en piet'.


Door: ANP | Foto: Doorbraak Eu (Twitter)