mainImage

Rutte grapt naar Biden: 'football' heeft gewonnen van 'soccer'

3 december 2022, 19:59 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Na de 3-1 winst van Oranje op de Verenigde Staten richtte minister-president Mark Rutte zich op Twitter direct tot de Amerikaanse president Joe Biden. Voor Rutte betekent de overwinning dat "football" het gewonnen heeft van "soccer", de Amerikaanse term voor de sport.

De premier reageerde met zijn berichtje op een eerdere video van president Biden. Daarin zegt Biden, die een bal aanneemt van de Amerikaanse aanvoerder Tyler Adams: "It's called soccer, go USA!".

Het woord 'soccer' komt van 'association football', wat eerst werd afgekort als 'assoccer'. Dit om onderscheid te maken met 'rugby football', wat later werd afgekort tot 'rugger'. Ook in Zuid-Afrika, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië spreekt men van 'soccer'. De rest van de Engelssprekende wereld heeft het wel over 'football'.

"Sorry Joe", schrijft Rutte met een knipoogje. "Football won." Vooralsnog heeft de Amerikaanse president nog niet gereageerd op het berichtje. Wel schreef hij op Twitter dat hij trots is op het Amerikaanse team. Ook blikte hij vooruit op 2026. Dan wordt het WK gehouden in de Verenigde Staten.

 


Door: ANP | Foto: ANP