mainImage

Vraag naar warmtepomp vijf keer zo groot

14 januari 2022, 08:42 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

De vraag naar hybride warmtepompen stijgt razendsnel. Niet zozeer wegens het milieu maar vooral door de hoge gasprijs. Remeha, producent van cv-ketels en warmtepompen, ziet de laatste maanden een vijf tot zeven keer hogere vraag naar hybridewarmtepompen dan in dezelfde periode een jaar geleden, schrijft het AD vrijdag.

"Alle verhalen over het milieu ten spijt. De vraag is echt financieel gedreven", zegt Rick Bruins van Remeha. Wie zich blauw betaalt aan gas zoekt een goedkopere weg. Ook verwarmingsproducent Intergas ziet "een enorme stijging" van de vraag naar hybride warmtepompen van consumenten en installateurs door de hoge gasprijs en de verhoging van de subsidie die dit jaar van kracht is geworden.

Een hybride warmtepomp fungeert als het hulpje van de cv-ketel en wordt nabij de ketel geïnstalleerd. Alleen voor warm water en op heel koude dagen brandt de cv-ketel nog. Het gasverbruik daalt met ongeveer twee derde. Het apparaat kost minimaal 3000 euro, inclusief installatie en na aftrek van de subsidie.


Door: ANP | Foto: Pixabay