Lange troosteloze reis voor Excelsior terug

29 April 2018, 18:13 uur

Trainer Ernest Faber heeft met een overtuigende zege op Excelsior (4-0) afscheid genomen van het publiek van FC Groningen. De Brabander zat voor het laatst op de bank in het Noordlease-stadion. Faber maakt na dit seizoen plaats voor de Rotterdammer Danny Buijs.

Groningen heeft na een moeizaam seizoen de laatste weken ineens de smaak te pakken. Met overwinningen op PEC Zwolle en Roda JC en remises tegen sc Heerenveen en FC Utrecht nam de ploeg van Faber afstand van de gevarenzone. Tegen het opvallend tegenvallende Excelsior, dat meer punten heeft, trakteerde Groningen de fans op veel doelpunten.

Tom van Weert tikte kort voor rust de openingstreffer binnen, na een actie van Juninho Bacuna. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Samir Memisevic de 2-0 binnen uit een vrije trap van Ajdin Hrustic. Dankzij doelpunten van Ritsu Doan, de Japanse smaakmaker van Groningen, en de tweede van Van Weert liep de thuisclub na rust uit naar een royale zege. Excelsior zag het laatste sprankje hoop op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal vervliegen.

Voor Excelsior werd het een lange troosteloze reis naar Roterdam.