Het aanhoudend bedelen in Rotterdam is al vaker een doorn in het oog geweest van Leefbaar Rotterdam, maar sinds de installatie van de nieuwe gemeenteraad nu óók van DENK. Dat leverde meteen een primeur op: een gezamenlijke schriftelijke vraag van beide partijen aan het stadsbestuur (met de kans dat het volgende pas antwoordt). Dit keer niet met de bedelaars in het centrum van de stad als lastgevers, maar die op Zuid.

‘’Op verschillende kruispunten, zoals het Sandelingplein en bij metrostation Maashaven, posten bedelaars regelmatig langs de weg om stoppende automobilisten om een bijdrage te vragen. Op een weigering tot betaling volgt niet zelden een scheldpartij’’, schrijven de raadsleden Van Baarle en Van Elck.

‘’Ook op straten zoals de Groene Hilledijk is het ’s avonds niet ongewoon om vele malen aangesproken te worden door bedelaars of verslaafden. Bewoners en ondernemers aan de
Groene Hilledijk voelen zich er soms onveilig door, waarbij er zelfs situaties zijn dat ondernemers zich genoodzaakt voelen om in de avond de deur op slot te doen.’’

DENK en Leefbaar willen weten hoeveel meldingen van overlast er in het afgelopen jaar ontvangen zijn door zowel de gemeente als de politie en of er een stijging is waar te nemen? Uiteraard pleiten de beide partijen voor een efficiënte aanpak en betere preventie.

Print Friendly, PDF & Email