Het Nederlandse Identiteitsdebat in het Wereldmuseum in Rotterdam werd gisteravond ingeleid door Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans, die binnen tien seconden zwaar de vloer aanveegde met de 50-jarige Zweeds-Nederlandse nieuwe minister van Binnenlandse Zaken drs. Kasja Ollongren van D66.

Eerdmans vond dat zij hinderlijk over de schreef was gegaan in de kwestie over de ras-uitspraken van een Surinaams lid van het Forum van Democratie. Ollogren nam Thierry Baudet vooral kwalijk dat hij er geen afstand van wilde nemen. Eerdmans, die met zijn Leefbaar een alliantie heeft met de FvD, doet dit evenmin. Niet omdat hij het roerend eens is met dat gekke Surinaamse lid van Forum, maar omdat ‘het afstand nemen’ door D66-leider Pechtold als een eis wordt afgedwongen. Niveau: pistool op de borst. Het antwoord van Leefbaar heeft intussen onofficieel en vooral ongezegd de waarde van: Pechtold waar bemoei je je mee?

‘’Misselijk hoe Baudet de laatste dagen in een hoek van het racisme is geduwd, maar dat kenmerkt tegenwoordig ons land: je bent hier gauw verdacht. De wijze waarop de minister van Binnenlandse Zaken als lid van D66 over de schreef is gegaan, is een bloody-shame. Alsof je je als Rotterdammer niet meer mag afvragen op het moment dat er zesduizend Turkse Nederlanders op de Erasmusbrug schreeuwen: Erdogan is onze leider, ben ik nou in Rotterdam of in Istanbul?”

Commentaar drs. Sjors van Maurik (Stadswacht namens Dagblad010): ”Ik hoop dat er bij D66 Rotterdam iemand opstaat en durft te zeggen: we koersen fout. In Rotterdam is D66 een invalide partij. Zelfs de nieuwe leider is met zijn banen in opspraak, las ik. Sterke persoonlijkheden als Verveen zijn weg. De echte binder, Gerda Eeuwijk is overleden. Waarom andere raadsleden beentje gelicht zijn, mij een raadsel. Het geluk is dat de kiezers niet kiezen op namen van Rotterdamse kandidaten, maar op standpunten en landelijke smoeltjes en uitspraken. En ook daar gaat het nu gigantisch mis. Pechtold is in Rotterdam allesbehalve populair en nu heeft men ook door dat Ollogren bij die groep hoort.”

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!