De gemeente Rotterdam doet zaken met Advocatenkantoor El Hannouche en dat vindt Leefbaar Rotterdam erg onverstandig.

Volgens raadslid Tanya Hoogwerf staat de heer El Hannouche algemeen bekend als een voorstander van ‘religieuze arbitragecommissies’ naar het model van de sharia councils, die in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten.
Deze shariarechtbanken bemiddelen in familieconflicten, maar ”maken vrouwen in de praktijk tot rechteloze speelballen van mannelijke familieleden’’, aldus Hoogwerf, die een studie naar al die onzichtbare praktijken heeft gedaan.

‘’Veel allochtone Rotterdamse vrouwen worden het slachtoffer van huiselijk geweld, mishandeling, verminking en onderdrukking als gevolg van verwerpelijke opvattingen over de rol van de vrouw. Om die reden is de gemeente enkele jaren geleden de aanpak ‘schadelijke traditionele praktijken’ gestart.
Onderdeel van deze aanpak is het taboe rond eergerelateerd geweld doorbreken en (potentiële) slachtoffers wegwijs maken bij het zoeken naar hulp. Een uitstekende zaak wat Leefbaar Rotterdam betreft.’’

Totdat Hoogwerf bij het doorspitten van de lijst met netwerkpartners, waarmee de gemeente optrekt in deze aanpak, de naam van Advocatenkantoor El Hannouche tegen.

‘’En die samenwerking zou wat Leefbaar Rotterdam betreft dan ook per direct beëindigd moeten worden’’, vindt zij. Te meer omdat naar haar zeggen de gemeente bij de organisatie van een symposium tegen seksueel misbruik ook al in de fout dreigde te gaan met het uitnodigen van Stichting Vobis, waarvan de directeur onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik van jonge meisjes.

Tanya Hoogwerf, alias De IJzeren Dame

 

Print Friendly, PDF & Email