Alle linkse partijen in de Rotterdamse Gemeenteraad, vermeerderd met de CU-SGP, vinden dat de vierhonderd kinderen die met uitzetting worden bedreigd in Nederland moeten kunnen blijven. De motivatie van de SP, PvdA, D66, GroenLinks, CU-SGP, Partij van de Dieren, DENK en Nida zit ‘m in het feit dat al die kinderen weliswaar niet hier zijn geboren, maar wel getogen.

‘’Kinderen die zich met hoofd en hart Nederlander voelen, hier naar school gaan en hier vriendjes en vriendinnetjes hebben. Deze kinderen zijn het slachtoffer van de strikte criteria, waardoor meer dan 95% van de kinderen die onder het kinderpardon vallen worden afgewezen’’, laten de acht Rotterdamse politieke partijen aan het college weten en zij willen er morgen (donderdag) tijdens de raadsvergadering over in debat met Leefbaar Rotterdam, de VVD, 50+, het CDA en de PVV. Inzet: verruiming van het Kinderpardon.

Dat de vier rechtse partijen niet bij de aanvragers van het debat horen, wil niet zeggen dat zij tot de tegenstanders horen. Zij kunnen er niet voor zijn gevraagd.

De afgelopen maanden hebben meer dan 80.000 Nederlanders hiervoor een petitie getekend. Ruim 117 gemeenten sloten zich bij dit protest aan.

Print Friendly, PDF & Email