Vier raadbare fractievoorzitters in Amsterdam (GroenLinks, Partij van de Arbeid, Denk en BIJ1) hebben in een door Het Parool afgedrukte open brief nog een keer hun grieven geuit over de uitlatingen van minister Blok van Buitenlandse Zaken ‘dat vreedzame multi-etnische samenlevingen niet bestaan’ en eisen zijn aftreden.

‘’Er loopt een directe lijn van Pim Fortuyns ‘Nederland is vol’, het ‘Minder, minder, minder’ van Geert Wilders, Baudets ‘homeopathische verdunning van het Nederlandse volk’ naar Bloks ‘het zit niet in onze genen om binding aan te gaan met onbekende mensen’, schrijft het viertal Femke Roosma (GL), Sofyan Mbarki (PvdA), Mourad Taimounti (Denk) en Sylvana Simons (BIJ1).

En ook: ‘’Het normaliseren van racisme en xenofobie moet stoppen. Ons koloniaal verleden en onze migratiegeschiedenis zetten ons ertoe aan te investeren in onze multiculturele samenleving. Het is een dure plicht naar onze gedeelde toekomst. Minister Blok kan niet langer de publieke zaak dienen; hij kan niet langer onze minister zijn, simpelweg omdat hij niet in onze samenleving gelooft.’’

De verdediging voor Blok (VVD) komt nu ook van Leefbaar Rotterdam: ‘’Deze linkse fractievoorzitters representeren precies wat er al 30 jaar misgaat in ons land. Grenzeloos geld smijten naar subsidieslurpende belangenclubjes die vervolgens niets anders opleveren dan een mislukte integratie’’, aldus raadslid Tanya Hoogwerf.

Eerder liet het Rotterdamse raadslid Tim Versnel (VVD) weten ‘’dat Blok een punt heeft. Het samenleven met mensen van verschillende culturen gaat niet vanzelf goed en als je het op z’n beloop laat leidt dat tot problemen. Dat zie je in het Nederland van vandaag. ‘’

Minister Blok (ANP)

 

Print Friendly, PDF & Email