Het met veel bombarie aangekondigde Linkse Verbond in Rotterdam (GroenLinks, PvdA, SP en Nida) is vandaag officieel ontploft. Onduidelijk is of er zonder de moslimpartij Nida nog reparatie mogelijk is.

Gisteren nam de PvdA als eerste geschokt afstand van een vier jaar oude tweet van Nida, waarin Israel met ISIS had vergeleken en vandaag volgde GroenLinks Rotterdam. GroenLinks ging vandaag zelfs een fractie verder dan de PvdA gisteren en wilde niet meer in één adem met Nida in één verbond genoemd worden.

De gezondheidspartij van Nederland, die ogenschijnlijk de wind mee heeft bij de komende verkiezingen omdat elk weldenkend mens stad, dorp en de wereld groener wil, nam (naar men intern zegt in opdracht van Jesse Klaver) het zekere voor het zekere: bye bye Nida.

GroenLinks staat in de omstreden peilingen van Maurice de Hond op een verdubbeling van het aantal zetels in Rotterdam. De Links Verbond-afscheidstweet van de plaatselijke partijleider Judith Bokhove kwam zodoende niet als een verrassing. Ze had gehoopt dat fractieleider Nourdin el Ouali voldoende afstand zou nemen van het oude standpunt, maar dat weigerde hij. Hij ziet de tweet als vrijheid van meningsuiting.

Of Het Links Verbond blijft bestaan met PvdA, SP en Nida is even onduidelijk als het voorbestaan van de linkse alliantie met PvdA, GroenLinks en SP zonder Nida. Alle telefoons van de hoofdrolspelers stonden rond 18.00 uur als blijk van crisispijn op voicemail.

Print Friendly, PDF & Email