Het werk van de informateurs Rosenmöller en Duisenberg gaat de gemeente Rotterdam de komende vier jaar veel geld kosten. Alleen de salarissen van de vier extra wethouders bedraagt al zo’n slordige zes ton per jaar en loopt daarmee over de volledige collegeperiode op tot 2,4 miljoen euro. De kosten voor de deeltijdwethouder van CU/SGP zijn hierbij niet meegerekend.

De wethouders rijden allen in een dure BMW, die per persoon gemiddeld 1300 euro per maand (€ 15.600 per jaar) aan leasen kost. Voor vier wethouders komt dit neer op € 62.000. Daar komen de salarissen bij voor vijf chauffeurs: vier nieuwe en een vijfde, omdat de binnenkort vertrekkende wethouder Eerdmans er geen gebruik van maakte.

Elke wethouder heeft bovendien een eigen voorlichter en een eigen staf, zodat men op het stadhuis voorzichtigheidshalve uitgaat van een door Rosenmöller en Duisenberg gecreeerde schadepost van 1,2 miljoen euro per jaar: bijelkaar ruim 4,8 miljoen over vier jaar.

Voor het goede begrip: een wethouder in Rotterdam verdient ongeveer € 130.000, bruto per jaar, inclusief 13e maand. Een raadslid slechts ongeveer € 28.000 per jaar, terwijl het salaris van de burgemeester € 148.000 per jaar bedraagt.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter