Een collectief van 12 ‘makers’ dat staat voor het programma Ruimte voor de Rivier wint de Grote Rotterdam-Maaskantprijs 2018.

Ruimte voor de Rivier werkt aan een veiliger rivierengebied én een aantrekkelijke leefomgeving. Met dat doel geeft het programma op ruim dertig plaatsen langs de Rijntakken – zoals de IJssel, Waal, Nederrijn en Lek – de rivier meer ruimte, zodat vier miljoen bewoners van het rivierengebied beter beschermd zijn tegen het wassende water.

De prijs wordt op vrijdag 16 november in de Kunsthal Rotterdam uitgereikt door Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van het bestuur van Stichting Rotterdam-Maaskant.

De Grote Rotterdam-Maaskantprijs is een tweejaarlijkse prijs voor één of meer personen die het debat over architectuur, landschapsinrichting en stedenbouw in belangrijke mate stimuleren met publicaties, onderwijs of opdrachtgeverschap. De prijs is in 1978 ingesteld door de Rotterdamse architect Hugh Maaskant en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 25.000.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: De Architect