Locomotive Workshop Rotterdam heeft met het Havenbedrijf Rotterdam een ​​overeenkomst getekend voor de uitgifte en ontwikkeling van een site op Maasvlakte 2. Er zal een workshop worden gerealiseerd op deze site om spoorwegmaatschappijen in staat te stellen het vereiste onderhoud aan hun locomotieven uit te voeren.

De workshop op Maasvlakte 2 zal deel uitmaken van een Europees netwerk van onderhoudswerkplaatsen. De haven van Rotterdam, met name Maasvlakte 2, is een ideale locatie voor het onderhoud van locomotieven die daar vanuit heel Europa aankomen.

Dit betekent dat lange termijnbewegingen van locomotieven voor onderhoud niet langer nodig zijn, wat tijd en geld bespaart. Als grootste zeehaven van Europa is Rotterdam de logistieke toegangspoort tot het Europese spoorwegnet. De haven is het begin- en eindpunt van meer dan 250 wekelijkse intermodale railvervoerdiensten. Deze workshop optimaliseert de coördinatie van railtransport en onderhoud.

Het gezamenlijke doel van Havenbedrijf Rotterdam en LWR om de CO2-voetafdruk te minimaliseren, wordt gerealiseerd via zonnepanelen, die 50% van de energiebehoefte van de site zullen opleveren.

Print Friendly, PDF & Email