Zevenkamp heeft weer last van de Engelse of Ierse malafide klusjesmannen. Ze bellen aan en bieden hulp aan voor geld. Hun toon is vriendelijk en zielig en ze vertellen over de crisis in Ierland. Ze tonen een inschrijfformulier van de Kamer van Koophandel, ook flyers en het meest voor de hand liggende aanbod is om voor 500 euro gevels schoon te maken, dakgoten en dakpannen.

Het is een geraffineerd spel, want voordat met name ouderen door hebben waarover het gaat en wat de preciese prijs is, hebben ze hun ladder al tegen de huizen staan. Maar ze leveren geen dan wel zeer matig werk. En volgens de bewoners van Zevenkamp lopen tijdens hun werk de kosten op, want ze ontdekken kapotte dakpannen (die ze zelf kapot hebben gemaakt), ze zien voegen los en meer defecten, die er voor hun komst niet waren. Zodra er betaald is of een behoorlijk bedrag is voorgeschoten, pakken ze in en zijn met een smoes vertrokken ‘om materiaal te halen’.

Tip: Als ze aanbellen, bel de politie: 0900-8844. Maak foto’s en noteer het kenteken van hun auto’s. Doe aangifte wanneer u bent opgelicht of wanneer u onder dwang heeft betaald of wanneer er dreigementen zijn geuit. De politie zet in op deze malafide praktijken en heeft bepaalde groepen aangemerkt als criminele-organisaties waar landelijk onderzoek naar wordt verricht.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter