De politie is naarstig op zoek naar een jonge gewetenloze oplichtster die een 87-jarige man beroofde van horloges, sieraden en een groot geldbedrag op de Rembrandtweg in Ridderkerk. Zij kreeg dit voor elkaar door zich voor te doen als medewerkster van de thuiszorg.

Woensdag, 29 november, rond 16.00 uur belde een vrouw die zogenaamd van de thuiszorg was aan bij een woning op de Rembrandtweg in Ridderkerk. De 87-jarige bewoner liet de vrouw binnen. Vervolgens voerden de twee personen een gesprek over de hulp die de man eventueel zou kunnen krijgen. De vrouw toonde daarna veel interesse voor de klokken die de man verzamelt. Ze vroeg of het mogelijk was om er eentje te kopen. De verzamelaar leidde haar rond en vertelde over zijn klokken. Mogelijk is toen een tweede persoon de woning ingegaan en sloeg genadeloos zijn of haar slag.

De volgende ochtend merkte het slachtoffer dat zijn hele kluis was meegenomen. Daarin zaten dure horloges, sieraden, belangrijke papieren en een flink geldbedrag. De man belde geëmotioneerd de politie, die meteen langskwam en een onderzoek startte. De politie roept getuigen op om deze gewetenloze vrouw zo snel mogelijk van straat te halen. De vrouw is blank, rond de 25 jaar oud en heeft blond lang haar. Ze droeg een lichte jas en een lichte broek en sprak Nederlands.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!