Megajacht Lonian heeft tijdens de vaartocht van Aalsmeer naar Rotterdam averij op gelopen. Een uitstekende spijker aan een meerpaal zou de boosdoener zijn geweest. Het spiksplinternieuwe miljoenenjacht Lonian zou daardoor zondag bij de doorvaart bij de Leimuiderbrug beschadigd zijn geraakt. Dat was maandag goed te zien aan de romp van het imposante megaschip. De schade werd op De Gouwe afgedekt met tape. Onduidelijk is wanneer de herstelwerkzaamheden zullen plaatsvinden.

Het bij de Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer gebouwde jacht, dat einde middag in Rotterdam afmeerde, moest vandaag door de Julianasluis in Gouda. Het gigantische schip is 87 meter lang en bijna 14 meter breed. Aan boord is ruimte voor zo’n veertien gasten en 27 medewerkers. Volgens Feadship is het interieur en de accommodatie van ‘de hoogste standaarden’. Het schip is zelfs zo groot, dat het buiten de constructiehal moest worden afgemaakt.

Aan het jacht is drie jaar gebouwd en naar verluidt komt de eigenaar van het schip uit de Verenigde Staten en heeft het bouwen ervan zo’n 125 miljoen dollar gekost.

Print Friendly, PDF & Email