De besloten uitvaart van Mies Bouwman in het crematorium Amersfoort in Leusden is dinsdag bijgewoond door veel familieleden en vrienden, onder wie veel bekende Nederlanders. In het crematorium werd in 2013 ook de man van Mies, regisseur Leen Timp gecremeerd.

De lijst genodigden die de onbetwiste koningin van de Nederlandse televisie de laatste eer bewezen was lang. Onder anderen Maarten van Rossem, Matthijs van Nieuwkerk, Paul van Vliet, Herman van Veen, Linda de Mol, Berend Boudewijn, Liesbeth List, Hans Wiegel, Freek de Jonge, Fred Oster, Jan Mulder en Hans van Willigenburg waren er.

Mies werd bij het grote publiek bekend door de Open het Dorp-actie, in 1962. Ze was op de Nederlandse televisie te zien, zo lang als die bestaat. In 1951 begon ze als omroepster bij de KRO en ze presenteerde talloze spel- en showprogramma’s als Mies en scène, Eén van de Acht, Telebingo en In de hoofdrol.

In 1993 zette ze definitief een punt achter haar tv-loopbaan, maar ze verscheen incidenteel nog wel op televisie. In 2009 kreeg Bouwman een Gouden Televizier Oeuvre Award.

De televisiepresentatrice overleed vorige week maandag thuis in het Utrechtse Elst in het bijzijn van haar kinderen. Ze is 88 jaar geworden.

Reageer op dit artikel

Bron: ANP

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!