Op de Schollevaartse Dreef in Rotterdam-Zevenkamp zijn woensdagochtend mensen ziek geworden nadat er in een appartementencomplex een sterke benzinelucht hing. Oorzaak: de bovenbuurman spoelde jerrycan benzine door de wc heen. Een alerte en bezorgde bewoonster besloot Woonbron te bellen, maar zij werd verwezen naar een online klachtenformulier. De politie en brandweer spraken wel over een ‘noodsituatie’.

”Ik kwam rond 09.30 uur mijn woning binnen en rook een sterke benzinelucht. Ik kreeg er hoofdpijn van en werd misselijk”, aldus bewoonster Joke de Jong. ”Ik belde de klachtenlijn van Woonbron maar werd doorverwezen naar een klachtenformulier op internet.”

De Jong besloot 112 te bellen. De hulpdiensten namen de situatie zeer serieus en stuurden politiewagens en brandweerlieden en noemden de situatie ‘levensgevaarlijk’. ”Het hele complex is met spoed ontruimd. We hebben anderhalf uur in de kou buiten gestaan. Het riool is gereinigd.”

De bewoonster spreekt lof uit voor het werk van de politie en brandweer, maar is zeer ontstemd over de afhandeling vanuit Woonbron: ”Er is later nog wel een opzichter gekomen, maar verder is er vanuit Woonbron geen enkele vorm van excuses gemaakt. Dat verbaast mij”, aldus Joke de Jong.

De buurman, die een jerrycan met benzine in de wc had geleegd, is door de politie meegenomen voor verhoor.

Woonbron was niet bereikbaar voor een reactie.

Print Friendly, PDF & Email