Advertisement

Minister kopieert VVD Rotterdam: bouwen!

Minister kopieert VVD Rotterdam: bouwen!

Niet alleen de VVD in Rotterdam is een groot pleitbezorger voor de bouw van zoveel mogelijk woningen in zo’n kort mogelijke tijd, ook D66-minister Kajsa Ollongren heeft nu op dat vlak haar wensen bekend gemaakt. De komende zes jaar moeten er landelijk jaarlijks gemiddeld 75.000 nieuwe woningen bijkomen. Om te zorgen dat er meer en sneller gebouwd wordt heeft Ollongren vandaag de Nationale Woonagenda met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties gesloten.

”We moeten creatief zijn”, aldus de bewindsvrouw. Er zal volgens haar gebouwd moeten worden op oude industrieterreinen, in havengebieden, aan de rand van steden en ”soms zal er groen moeten worden opgeofferd.” Er moeten vooral ook passend worden gebouwd, voor bijvoorbeeld ouderen en alleenstaanden. In Rotterdam voor starters, vindt de VVD.

De woonagenda richt zich op drie uitdagingen. Naast het versnellen van de woningbouw moet die ook zorgen voor het beter benutten van de bestaande woningvoorraad en de betaalbaarheid van het wonen. Het akkoord moet er voor zorgen dat er nu stappen worden gezet en plannen uitgewerkt. Tweemaal per jaar wordt de voortgang van het akkoord besproken.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP/Dagblad010

Laatste nieuws
{"effect":"fade","fontstyle":"normal","autoplay":"true","timer":"4000"}
Advertisement
Share This