Verkeerssituatie Hilledijk onhoudbaar

mainImage
Verkeerssituatie Hilledijk onhoudbaar

Omwonenden van de Brede Hilledijk op Rotterdam-Zuid zijn de verkeerssituatie volgens Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik 'zat'. De Brede Hilledijk fungeert als de toegangsweg tot Katendrecht.

Het is een weg met twee gescheiden rijbanen en een berm in het midden en wordt omlijst door kleine bedrijfjes, een supermarkt, woningen en een politiebureau. Ondanks dat het een weg met een karakter in de luwte betreft zien automobilisten de rijbaan volgens Van Schaik geregeld als racebaan; auto’s trekken op tot ver boven de snelheidslimiet en blazen door de wijk heen, zo stelt het raadslid.

Na een ernstig ongeval op de Brede Hilledijk is vorige maand een fietser komen te overlijden. De bewoners van Katendrecht stellen de verkeersveiligheid van de weg al langere tijd aan de kaak, maar het laatste ongeval heeft geleid tot een brandbrief aan het stadsbestuur. Gegeven de twee nabije basisscholen vrezen bewoners voor hun kinderen. Leefbaar Rotterdam wil dat er maatregelen worden genomen om het aantal ongevallen terug te dringen en de overlast te verminderen.

Van Schaik wil opheldering over het aantal ongevallen, uitgedeelde bekeuringen en vraagt het college van B&W om een verbeterde situatie. Als mogelijkheid oppert Leefbaar om een 30-kilometerzone te maken van de Brede Hilledijk.

 


Foto: Digitaal Dagblad