Nieuwe situatie bij uitrijden Maastunnel

mainImage
Nieuwe situatie bij uitrijden Maastunnel

Sinds de vernieuwde buis van de Maastunnel weer open is, is het vaker druk op de Pleinweg. De oorzaak? De nieuwe situatie bij het uitrijden van de tunnel. Sloeg je eerst rechtsaf om op de ’s Gravendijkwal te komen, nu moet je na de Maastunnel linksaf.

Volgens Otto Blom, verkeerskundige bij de gemeente Rotterdam, zien automobilisten te laat dat ze linksaf moeten en komen daardoor in de file voor het verkeerslicht te staan, samen met het verkeer dat rechtdoor moet. “Het is een nieuwe situatie, dus het is niet gek dat sommige bestuurders in de war zijn”, zegt Blom op RotterdamOnderweg.nl.

Die situatie geldt al een paar weken maar door schoolvakanties bleef grote drukte uit. Blom: “Nu de drukte op de weg weer toeneemt, zien we dat de file terugslaat op de tunnel. Dat willen we voorkomen.”

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om de verkeersdrukte beter te begeleiden. Zo is de wachttijd tussen de verkeerslichten bij de tunnel verlengd. Als het ene verkeerslicht op rood springt, duurt het even voordat het ander op groen gaat. “Zo krijgt het verkeer meer ruimte en stroomt alles beter door”, zegt Blom.

De gemeente houdt het verkeer bij de tunnel de komende tijd goed in de gaten. Naar verwachting zouden bestuurders na een week al beter gewend zijn aan de situatie en begint het verkeer weer beter door te stromen.

Moet je richting de ’s-Gravendijkwal? Volgens Blom kun je dan het beste alvast links voorsorteren voordat je de tunnel in rijdt. “Zo kunnen je het makkelijkst uitvoegen.”


Foto: Digitaal Dagblad