Onderzoek naar personenauto's op A4

mainImage
Onderzoek naar personenauto's op A4

Rijkswaterstaat houdt morgen (dinsdag) en ook aanstaande donderdag op 38 locaties een verkeersonderzoek naar eigenaren van personenauto’s. In Zuid-Holland is dat op de snelweg A12 bij Zoetermeer richting Den Haag en verder op de snelweg A4 Delft-Zuid richting Den Haag en richting Rotterdam.

Rijkswaterstaat wil hiermee inzicht krijgen in het weggebruik, in de ontwikkelingen en trends op autosnelwegen. Het onderzoek naar de personenauto's verloopt via kentekenregistratie. Met camera’s worden kentekens van passerende personenauto’s geregistreerd. De geregistreerde kentekenhouders van personenauto’s ontvangen de week erna een brief met een link naar de digitale enquête en het verzoek om deel te nemen aan het onderzoek.

Het onderzoek naar personenauto’s moet informatie opleveren over de intensiteiten, de herkomsten en bestemmingen van personenauto’s. Aan de automobilisten wordt onder andere gevraagd wanneer zij reizen, hoe zij omgaan met files en hoe zij proberen de reis efficiënter te laten verlopen.

Er wordt ook gekeken naar hoe automobilisten de bereikbaarheid en doorstroming beleven en het motief van de verplaatsing zoals bijvoorbeeld woon-werk, zakelijk of recreatief. Ook wordt gevraagd welke systemen voor reisinformatie zij gebruiken en hoe betrouwbaar zij deze vinden. Denk bijvoorbeeld aan radio, apps, navigatiesystemen of borden boven de weg.


Foto: Digitaal Dagblad