Toename zwaar verkeer Volgerweg: 47%

mainImage
Toename zwaar verkeer Volgerweg: 47%

De bewoners van de Volgerweg in Rozenburg hebben geconstateerd dat het zware verkeer op deze weg met bijna de helft is toegenomen. Ze vergelijken dit met het rapport van de gemeente Rotterdam in maart 2017. Dit keer hebben de bewoners zelf geteld.
Het licht verkeer blijkt circa 17% te zijn toegenomen, het middelzwaar verkeer is daarentegen met circa 4% afgenomen, maar het zware verkeer daarentegen met maar liefst 46 % toegenomen.

Voor de veiligheid, geluidshinder en uitstoot van fijnstof is deze toename voor Rozenburg een zeer negatieve ontwikkeling, vinden de bewoners. De door de gemeente aangebrachte geluidswal langs de Volgerweg beoordelen zij als positief, maar aan de andere kant van de geluidswal is de situatie dus hetzelfde en ten opzichte van maart 2017 zelfs verslechterd. Het middel en zwaar verkeer, totaal ca 900 voertuigen, samen met de 8000 lichte voertuigen per etmaal veroorzaken nu al in de ochtend file vorming op de Volgerweg.

Op de kruising Laan van Nieuw Blankenburg met de Volgerweg is het aantal verkeersbewegingen zelfs meer dan 10000 per etmaal. Volgens de Rozenburgers zal dit alleen maar erger worden wanneer het verkeer op de Droespolderweg toeneemt onder andere als gevolg van de bouw van de Blankenburgtunnel. Ook de plannen voor een distributiecentrum op de Landtong zal het verkeer rond en in Rozenburg ook extra belasten.

De ontsluiting van de Pothof – voorstel van wethouder Adriaan Visser - wordt door de bewoners als de enige goede oplossing gezien om de problemen van het vrachtverkeer te verminderen.


| Foto: Digitaal Dagblad