De advocaat van de moeder van Lily en Howick gaat proberen om de vrouw zo snel mogelijk van Armenië naar Nederland te halen. ”We hebben natuurlijk liever niet dat de hereniging maanden op zich laat wachten”, zegt advocate Patricia Scholtes.

Nu Lily en Howick een verblijfsvergunning krijgen, kan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een verzoek voor gezinshereniging worden ingediend. ”Die procedure duurt ongeveer drie maanden”, aldus Scholtes.

Een andere optie is dat staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie) de moeder van de Armeense kinderen een verblijfsvergunning geeft. Dan kan de vrouw mogelijk sneller naar Nederland komen.

In Het St-Gregorius College in Utrecht hangt sinds vandaag de vlag uit. ”Wij zijn hartstikke blij, het is feest”, zegt een woordvoerster. Howick liet zondag weten dat hij het liefst zo snel mogelijk weer gewoon naar school zou gaan. ”Het is misschien gek, maar het meest van alles verheug ik me er nu op om weer gewoon naar school te kunnen gaan.”

Het St-Gregorius College organiseerde eerder een petitie om de uitzetting van Howick en Lili naar Armenië tegen te houden. De twee kinderen zouden op het vliegtuig worden gezet naar Armenië, maar zaterdag werd bekend dat ze toch in Nederland mogen blijven

Print Friendly, PDF & Email