door Michel Streur

Na de 0-13 dreun voor Curaçao Neptunus van afgelopen donderdagavond tegen HCAW was het tijd voor eerherstel. Dit keer was de Rob Hoffmanvallei te Bussum plaats van het strijdtoneel. Dit herstel kwam er, zij het met een bescheiden eind resultaat van 1-3 winst voor de Rotterdammers op HCAW.

Startend werper voor Curaçao Neptunus, Orlando Yntema, hield het Bussumse slaggeweld maar liefst acht innings in bedwang alvorens hij in de negende werd vervangen door Berry van Driel. Zijn HCAW collega Kaj Timermans was iets minder fortuinlijk: Al in de tweede Rotterdamse slagbeurt kreeg hij een homerun te verwerken toen deze door Dudley Leonora over de hekken werd geslagen. Hiermee kwam de 0-1 op het scorebord.

In de vierde slagbeurt van HCAW was het Jeandro Tromp die de gelijkmaker wist te scoren, maar dit was niet voor lang. In de zesde inning zorgde Curaçao Neptunus voor de uiteindelijk basis voor de winst toen Jochem Koedijk op de honken kwam en via een RBI van Dwayne Kemp ook de 1-2 liet aantekenen. In dezelfde slagbeurt scoorde Benjamin Dille de 1-3 op een RBI van Dudley Leonora. Hierna staakten het slaggeweld aan beide zijden en bleef de stand gehandhaafd.

Morgen, zondag 2 september om 14.00 uur, staat de derde en laatste van de drie ontmoetingen tegen HCAW op het programma. Plaats van handelen is het Neptunus Familiestadion.

 

 

Print Friendly, PDF & Email