Monsterscore 'Jong Sparta' bij Lienden

17 November 2018, 20:40 uur
Algemeen

Het heette Jong Sparta, maar in werkelijkheid was het Sparta -19, dat verwoestend uithaalde op bezoek bij FC Lienden. De hoogvlieger verstevigde de derde plek met een klinkende uitzege: 1-7.

Vanwege de interlandverplichtingen van een groot aantal spelers werden de beloften gedwongen met een sterk gewijzigd team aan te treden. Het basiselftal kende liefst acht (!) andere gezichten dan twee weken geleden tegen Jong Almere City. De vervangers, die normaal hun wedstrijden spelen in de -19, slaagden er vanaf de aftrap in hun stempel te drukken.

Jong Sparta startte met liefst negen spelers uit de eigen jeugdopleiding in de basis, van wie velen nog A-junior zijn. Zo was Mo Tahiri het eerst trefzeker, toen de debuterende spits een fout in de achterhoede van de thuisploeg genadeloos afstrafte (0-1).

Met een fraaie vrije trap verdubbelde Elayis Tavsan vervolgens de score en niet veel later was hij dicht bij zijn tweede treffer, maar de paal stond in de weg. Omdat Lienden de bal niet kon wegwerken, kreeg diezelfde Tavsan ruimte voor de voorzet, waarmee hij Youri de Winter in stelling bracht voor de 0-3. Binnen een half uur zorgde Brad van Hoeven met een knappe goal zelfs voor 0-4.

Na rust kwam de thuisploeg feller uit de kleedkamer en na de 1-4 leek de wedstrijd te herleven. Maar nadat Van Hoeven uit een vrije trap trefzeker bleek (1-5), was het afgelopen met de Liendense illusies om vervolgens tien minuten voor tijd zijn hattrick te voltooien met zijn 1-6. Roy van Beek maakte het feest in de laatste minuut compleet met 1-7.

Opstelling Jong Sparta: Lipman, Eersteling, Van Geenen, Dilrosun, Heuvelman, Sanches; Van Hoeven, Veenhoven (74. Meerstadt), Tahiri; Tavsan (62. Van Beek), De Winter (66. Mijnans).