De populaire Vietnamese loempiabakker van het Zuidplein kreeg gisteren bijna rond het nachtelijk uur alsnog zijn levensgeluk toegeworpen met de toezegging dat Rotterdam hem met de voortzetting van zijn nering op sleeptouw neemt. Met 39 stemmen voor en 6 stemmen tegen bood de gemeenteraad hem hulp aan.

De kleine loempiakoning, die op Zuid niet alleen geroemd wordt vanwege zijn product maar als geboren Vietnamees ook omdat hij plat Rotterdams spreekt, had er de hele dag voor rond het stadhuis gebivakkeerd. En met de lunch had zijn vrouw al een lijst met een berg sympathiserende handtekeningen aangeboden aan wethouder Struijvenberg.

Een moeilijk dossier overigens voor Maarten Struijvenberg, de wethouder van werkgelegenheid in Rotterdam, want al in 2004 kregen alle mobiele standplaatshouders op het Zuidplein het verzoek om te vertrekken. En iedereen ging. Behalve de loempiabakker, die onder het mom van ik-niet-begrijpen vervolgens dertien jaar lang geen strobreed meer in de weg werd gelegd. Tot voor kort de gebiedscommissie van Charlois recent alsnog ingreep.

‘’U begrijpt dus dat als wij nu zeggen: u mag er weer gaan staan, dan hebben we niet alleen een ongelijk speelveld gecreëerd, maar kunnen we ook de nodige claims gaan verwachten’’, sprak de wethouder vandaag en er was eigenlijk niemand die dit onredelijk vond klinken. Niettemin streken 39 van de 45 raadsleden hun hand over hun hart met de toezegging van hulp. Weliswaar niet met een rentree op het Zuidplein (bleef overigens onbesproken), maar naar verwachting er ook niet ver vandaan.

Voor Leefbaar-wethouder Struijvenberg geen nederlaag, want zijn eigen partij had zich met fors duwwerk van nestor Dries Mosch ook hartstochtelijk achter het welzijn van de hardwerkende en keurige belastingbetalende loempiabakker opgesteld. De zaak was onderling beklonken.

Foto boven: de aanbieding van de handtekeningen aan wethouder Maarten Struijvenberg tijdens de lunch. Op de voorgrond Dries Mosch.


De loempiabakker met zijn vrouw links, in het midden het nieuwe SP-raadslid Burak Yildiz (ook fan) en rechts wethouder Maarten Struijvenberg.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!