Morgen op de dag van marathon zet Museum Rotterdam in het hartje van de stad zijn deuren nog één keer wagenwijd open voor de tentoonstelling over de vele levens van de Coolsingel. We troffen er onder meer een maquette aan van de oude Bijenkorf, die in 1960 werd gesloopt. Menigeen zal zich afvragen waar die dan heeft gestaan. Een schitterde foto uit het stadsarchief geeft daarop het antwoord.

In Museum Rotterdam wordt de geschiedenis van deze stad weerspiegeld in de ontwikkeling van deze straat: van middeleeuwse stadsgracht via verkeersader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad. Wat zegt de ontwikkeling van de Coolsingel over het zelfbeeld en de wisselende ambities van Rotterdam als stad?

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken. Maar het verhaal van de Coolsingel kan niet worden verteld zonder al die Rotterdammers die er ooit hebben gewerkt, geflaneerd, gefeest, geprotesteerd, gewinkeld en gerouwd. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tentoonstelling en brengen de Coolsingel als boulevard van emoties tot leven.

Op de laatste dag (morgen) krijgt men 50% korting op de normale entreeprijs.


De maquette in het Museum

Print Friendly, PDF & Email