De door de islam geïnspireerde partij Nida doet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart ook mee in Den Haag. Nu is Nida alleen nog vertegenwoordigd in Rotterdam. Dagblad Trouw heeft dit nieuws vanmorgen bericht.

Half januari maakt Nida de kandidatenlijst voor Den Haag bekend. Volgens partijvoorzitter Nurullah Gerdan kwam de roep om een Haagse lijst vanuit de stad zelf. “Wij werden benaderd door mensen die zich niet herkenden in de bestaande partijen in de stad,” zegt Gerdan in Trouw.

De gemeenteraad van Den Haag behoort met 16 partijen (inclusief eenmansfracties) tot de meest versplinterde van het land. Islam Democraten (2 zetels) en Partij van de Eenheid (1 zetel) zijn op dit moment de partijen die zich in de raad voorstaan op een islamitische signatuur. Nida kwam in 2014 met twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad. Na de overstap van Leefbaar Rotterdam-raadslid Mo Anfal afgelopen zomer, zijn dat er nu drie.

De partij heeft de afgelopen tijd potentiële raadsleden opgeleid. Naast Den Haag heeft Nida lokale afdelingen opgericht in Amsterdam, Utrecht, Breda, Gouda en Alphen aan den Rijn. Die moeten in de toekomst deelnemen aan de verkiezingen in die steden.

(bron: Trouw) (burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in gesprek met Nida-raadslid Nourdin El Ouali; foto Nida)

Print Friendly, PDF & Email