Leefbaar Rotterdam en Het Forum voor Democratie hebben vandaag tijdens de presentatie van hun de-radicaliserings-agenda, die tien punten bevatten voor een vrij, tolerant en veilig 020 en 010, ook een waarschuwing afgegeven aan het door de islam geïnspireerde Nida en de Turkse nieuwkomer Denk.

De vingerwijzing staat in het derde punt van hun combiprogramma en heeft betrekking op algemene anti joodse daden en uitspraken in Nederland, waarvan niet alleen Annabel Nanninga van het FvD in Amsterdam is geschrokken maar ook Joost Eerdmans hier. ‘’Nida loopt in Rotterdam zelfs voorop in anti-semitische geluiden’’, vond Eerdmans, die aan eerdere schofferende uitspraken en acties van Kuzu (Denk) in dit verband niet eens toekwam.

‘’We moeten als ‘anti-zionistisch’ verkapte antisemitische bewegingen aanpakken zoals in Duitsland gebeurt’’, luidde zijn stelling, met als postscriptum: ‘’inclusief het terugvorderen van subsidies.’’

Voor de volledigheid: het Duitse parlement zet – na een met grote meerderheid aangenomen motie – asielzoekers die oproepen tot Jodenhaat het land uit.

Nida, dat Leefbaar heeft verweten dat ‘het stad aan het witten is’, kreeg nog een andere kat te verwerken. Dat was al aan het begin van de presentatie toen Eerdmans uitlegde waarom en hoe Leefbaar en Het Forum voor Democratie tot hun agendapunten waren gekomen. ‘’We zijn genoodzaakt om ons te weer te stellen. Als we werkelijk wij willen worden en niet wij en zij, dan moeten we bijvoorbeeld ook gescheiden zwemlessen niet meer tolereren. En meer van die typische scheidingen. Want dat brengt ons allemaal verder van huis. Net als de opmerking van de burgemeester: ik ben een salafist. Dat was één keer, maar nooit meer. Jonge moslims zijn hier vatbaar voor en ook partijen als Nida en Denk hebben er een houtje van om olie op het vuur te gooien.’’

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter